* gluténmentes * laktózmentes * vegán * főétel
... a képen kuszkusz körettel |
Nagy
kedvencünk ez az étel. Eredetileg egy barátunknál ettük évekkel ezelőtt, ő csirkével
és tejszínnel készítette. Az élmény és a csirke curry egész vendégkörben
elért sikere inspirált egy vegetáriánus, majd egy vegán verzió elkészítésére.
Többféle zöldséggel lehet kombinálni, az alap a cukkini és már ezzel is teljes,
de lehet hozzá répát, borsót, kukoricát vagy mást is hozzátenni. A végeredmény
tényleg nagyon finom, sosem tudok belőle eleget készíteni. Ja, és nagyon
könnyen, gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók:
1 db kisebb hagyma felaprítva
3-4 gerezd fokhagyma
1 cukkini
borsó / kukorica / répa stb.
(opcionálisan)
1 dl víz
2 dl szójatej vagy mandulatej vagy
kókusztej
curry, szerecsendió, (kókuszreszelék)
só, bors, petrezselyem
Elkészítése:
A
hagymát olajon megpirítom, majd hozzádobom a felaprított fokhagymát és máris
jöhet a felkockázott cukkini is. Felöntöm vízzel és kókusztejjel (vagy más
tejjel) és fűszerezem. Ha más hozzávalókat is választunk, akkor érdemes a
répával kezdeni és a többi puhább, kisebb hozzávalót később hozzátenni. Főzzük
addig, amíg minden kellemesen roppanós lesz, de a lehető legkevesebb ideig, hogy
az ízélmény és a tápérték is maximális legyen.
Római salátalevélre halmozva is nagyon finom, de legtöbbször kuszkusszal vagy rizzsel tálalom (így már persze nem gluténmentes) és a csípős ízek kedvelői csilit vagy más csípős paprikát is karikázhatnak rá.
Egészségetekre váljék!
Egészségetekre váljék!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése