Itt hűl, még nincs összekeverve... |
A napokban
találtam és variáltam sajátra ezt a saláta receptet és már kétszer is
elkészítettem, mert annyira ízlett nekünk! Maga a szósz isteni, illetve páratlan
páros a sült lilahagyma céklával és innentől kezdve már szinte
elronthatatlan az egész, így hát kétszer kétféleképpen csináltam, másodszorra
már cukkinivel és még biztos sokféleképpen ki fogom próbálni, mert ez így nagggyon
nyerő! Itt most a spenótos verziót adom közre, mert azt tekintem az eredetinek
és minden más is ebből adódik és ha valaki nem szeretne variálni, csak szeretne
egy tutit kipróbálni, akkor ez legyen az! Annyira más, annyira különleges aromájú, annyira harmonikus, annyira nem is
találok szavakat….
Hozzávalók:
3-4 közepes cékla1 lilahagyma
2 marék spenót
dió (opcionális)
szószhoz:
1 evőkanál mustár
1 evőkanál édesítőszer (agave, stevia, méz stb.)
4 evőkanál szójaszósz
só,bors
Elkészítése:
A céklát
lehet alufóliában sütni sütőben, de én a főzést választottam (isteni a főzőleve
akár magában meginni, akár saláta levéhez, ehhez vagy máshoz). Szóval
megfőztem, hagytam kicsit hűlni és felkockáztam. A lilahagymát kevés olajon
megdinsztelem, majd hozzáadtam a feldarabolt céklát és ráöntöttem a szószt, alaposan
összeforgattam és már le is kapcsoltam. Lefedve hagytam kihűlni és csak akkor
raktam rá a spenótot, mert azt semmiképpen sem szerettem volna főzni. No meg a diót:) Végül még
fogyasztásig beraktam kicsit a hűtőbe, így tökéletesen összeállt az egész, összeértek
az ízek és egy rendkívül nyálcsorgató saláta varázsolódott belőle. A hűtés
elhagyható, abszolút alkalmas melegen is enni (másnap úgy volt nálunk is),
mindenképpen finom!
... és spenótlevelekkel összekeverve |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése