2014. április 7., hétfő

Cukkinis pesztós szósz

* gluténmentes * laktózmentes * nyers * vegán * szósz/mártás

... itt éppen a családtag verzió szerint, tésztával

Pont erre vágytam, nagyon zöld, nagyon bazsalikomos, nagyon finom mártásra… és lett. Én salátalevélbe halmoztam, lehet szezámmagot vagy csírát tenni a tetejére. De kiváló mártogatós is lehet belőle hosszú csíkokra vágott zöldségek mellé.  Férjemnek a családtag verzió szerint (lásd lent) készült és mindketten csak azt tudtuk mondani, hogy „Még, még, még, ez annyira finom! Szóval érdemes elkészíteni!

Hozzávalók:
1 közepes cukkini
1 csokor bazsalikom
negyed fej hagyma
2-3 fokhagyma
kb. fél pohár víz / zöldség alaplé
olívaolaj
só, bors, szerecsendió

Elkészítése:
* nyers verzió
Minden felaprított hozzávalót belehalmozunk a turmixgépbe és minél kevesebb folyadékkal jó alaposan összekeverjük őket. KészJ
* főzött, vegán verzió
A hagymát (kétszeres mennyiséget javaslok) és a fokhagymát olajon megpirítjuk, majd ehhez hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, kevés vízzel felengedjük, majd fűszerezzük. Utána ugyanúgy jöhet a turmixolás.
* családtag verzió
Nyers verzió felmelegítve vagy főzve az előzőek szerint (akár tejszínnel is készíthetjük), a végén lehet belőle tészta feltét, mag / csíra / parmezán szórással.

Egészségetekre váljék!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése