A quinoa már
régóta figyelt a polcról és várta, hogy legyen vele valami. Őszintén szólva
korábban már volt egy sikertelen csíráztatási próbálkozásom vele és akkor
félreraktam. Aztán egy ideje játszottam a gondolattal, most pedig a tettek mezejére léptem és ezúttal
a quinoa beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Gombócok készültek belőle és
nagyon finomak lettek, karfiolmártással salátalevelekbe pakoltam és szezámmaggal
szórtam meg őket… és hmmm, de isteni így! A karfiolpürén kívül sokféle
szósszal is el tudom képzelni, de klassz lehet feltétként, vagy salátafélékkel is, tehát elég változatosan felhasználható.
Ja és ha
elkészítitek, akkor nem csak finomságot vesztek magatokhoz, hanem még a
következőket is: magas tápértékű fehérje, B- és E-vitamin, magnézium, foszfor,
kalcium és vas stb. Szóval jó választásJ
Hozzávalók:
1 kisebb hagymafél csésze quinoa (fontos leöblíteni)
1 csésze víz vagy zöldség alaplé
4 répa
fél csésze lenmag őrlemény
só, bors
Elkészítése:
A hagymát
olajon megdinszteltem, majd hozzáadtam a leöblített quinoat és felöntöttem a zöldség
alaplével (vagy vízzel, ez esetben jobban fűszerezzünk), nagyjából kétszeres
mennyiségben. Kb. 15 perc alatt puhára főtt, ezután hagytam kihűlni. A langyos
masszához hozzáreszeltem 4 répát (így azok nyersen kerültek bele), sót, borsot
és annyi lenmag őrleményt, amitől jól gyúrhatóvá, formázhatóvá vált a keverék.
Amikor jól összeállt, akkor gombócokat görgettem belőlük. Guszták lettek a félig nyers raw-golyókJ
Egészségetekre váljék!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése