Ezt a
mártást már régóta készítem, hol hígabban és akkor leöntöm vele a sült vagy
rakott zöldséget, héjában főtt fűszeres krumplit, ill. mártogatósként
használjuk vagy sűrűbbre főzöm és akkor a krumplipüré „mintájára” köretként
kerül a tányérra. Mindig finom, könnyű
és gyors!
Hozzávalók:
fél karfiol rózsáira szedve2 bögre víz vagy zöldség alaplé
2 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió, opcionálisan mustár
Elkészítése:
A
megtisztított, rózsáira szedett karfiolokat felteszem főni annyi alaplével
(vízzel, ekkor jobban fűszerezzük), hogy éppen ellepje, jöhetnek a fűszerek és
a fokhagyma gerezdek is mellé. Miután puhára (de nem szét) főtt leturmixolom és
már kész is. Több lével hígabb, kevesebbel sűrűbb lesz, ízlés szerint készítsükJ
Egészségetekre váljék!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése