2014. április 9., szerda

Krumpli köret hagymakarikában

* gluténmentes * laktózmentes * vegán * köret/főétel


Nézzétek csak, ez mennyire jó! Fantasztikus ötlet, imádom a kreatív tálalást! Az inspirációt az adta, hogy láttam hagyma- és paprika karikában sült tükörtojást (mindenevők hajrá!), ami nagyon guszta és kedvcsináló volt, nem lehetett ellenállni, úgyhogy kis átalakítással máris elkészült a vega verzió. És persze, hogy variálható még százféle módon és hamarosan a paprikás verziót is ki fogjuk próbálni. A kinézetén kívül attól is nagyszerű, hogy a pirult hagyma íze hozzáadódik a már önmagában is remek körethez. Csodás zamatok, étvágygerjesztő színek!

Hozzávalók:
2 nagy (édes)burgonya
1 nagyobb hagyma
2 répa (opcionális)
kb. maroknyi borsó
só, bors, szerecsendió

Elkészítése:
A hagymát majdnem fél cm-es karikákra felvágom és a külső karikákat félreteszem. A többi részt felaprítom és olajon megpirítom, hozzáadom a borsót, a fűszereket és minimális vízzel puhára főzöm, majd leveszem a tűzről. Az előre megfőzött, kihűlt krumplit összetöröm és összekeverem a hagymás-borsós keverékkel (és reszelt répával). Ha szükséges utánízesítem. A hagymakarikákat olajjal spriccelt tepsibe fektetem, majd beletöltöm és lenyomkodom a krumplis köretet. Pár perc pirítás után megfordítom, összesen kb. öt perc alatt megsül.

Óvatosan forgassuk és vegyük ki, mert puha, könnyen deformálódik. 

Egészségetekre váljék!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése