* gluténmentes * laktózmentes * vegán * köret/főétel
Nézzétek
csak, ez mennyire jó! Fantasztikus ötlet, imádom a kreatív tálalást! Az
inspirációt az adta, hogy láttam hagyma- és paprika karikában sült tükörtojást
(mindenevők hajrá!), ami nagyon guszta és kedvcsináló volt, nem lehetett
ellenállni, úgyhogy kis átalakítással máris elkészült a vega verzió. És persze,
hogy variálható még százféle módon és hamarosan a paprikás verziót is ki fogjuk
próbálni. A kinézetén kívül attól is nagyszerű, hogy a pirult hagyma íze hozzáadódik a már önmagában is remek körethez.
Csodás zamatok, étvágygerjesztő színek!
Hozzávalók:
2 nagy (édes)burgonya
1 nagyobb hagyma
2 répa (opcionális)
kb. maroknyi borsó
só, bors, szerecsendió
Elkészítése:
A hagymát
majdnem fél cm-es karikákra felvágom és a külső karikákat félreteszem. A többi
részt felaprítom és olajon megpirítom, hozzáadom a borsót, a fűszereket és
minimális vízzel puhára főzöm, majd leveszem a tűzről. Az előre megfőzött,
kihűlt krumplit összetöröm és összekeverem a hagymás-borsós keverékkel (és
reszelt répával). Ha szükséges utánízesítem. A hagymakarikákat olajjal
spriccelt tepsibe fektetem, majd beletöltöm és lenyomkodom a krumplis köretet.
Pár perc pirítás után megfordítom, összesen kb. öt perc alatt megsül.
Óvatosan
forgassuk és vegyük ki, mert puha, könnyen deformálódik.
Egészségetekre váljék!
Egészségetekre váljék!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése