2014. április 1., kedd

Karfiolmártás

* gluténmentes * laktózmentes * vegán * szósz/mártás

Ezt a mártást már régóta készítem, hol hígabban és akkor leöntöm vele a sült vagy rakott zöldséget, héjában főtt fűszeres krumplit, ill. mártogatósként használjuk vagy sűrűbbre főzöm és akkor a krumplipüré „mintájára” köretként kerül a tányérra. Mindig finom, könnyű és gyors!

Hozzávalók:
fél karfiol rózsáira szedve
2 bögre víz vagy zöldség alaplé
2 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió, opcionálisan mustár

Elkészítése:
A megtisztított, rózsáira szedett karfiolokat felteszem főni annyi alaplével (vízzel, ekkor jobban fűszerezzük), hogy éppen ellepje, jöhetnek a fűszerek és a fokhagyma gerezdek is mellé. Miután puhára (de nem szét) főtt leturmixolom és már kész is. Több lével hígabb, kevesebbel sűrűbb lesz, ízlés szerint készítsükJ

Egészségetekre váljék!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése