2014. április 23., szerda

Megkóstoltuk: kimchi


BátorNyuszi bizony kíváncsi arra, hogy mi van a répán és a salátán túl. A répa és a saláta is nagyon finom tud lenni, de szeretek megkóstolni minden új zöldséget, gyümölcsöt és az azokból készült ételeket is. Olyan jó új ízeket felfedezni és az ízekkel, zamatokkal kísérletezni, játszani:) 

Ez alkalommal a kimchit kóstoltuk meg. Nem készítettük, hanem vettük, mivel jó és megbízható minőséget találtunk és a kóstoláshoz nekünk most pont elég volt ennyi, úgyhogy nagyon megörültünk neki és rögtön elhoztuk. Úgy gondoltam, hogyha megszeretjük, akkor megéri otthon, esetleg nagyobb mennyiségben elkészíteni, majd meglátjuk...

Szóval a kimchi igazából koreai savanyú káposzta, a világ egyik legegészségesebb ételei között tartják számon, a koreai konyha egyik alapvető eleme, nemzeti eledel, az ottani emberek nagyon szeretik.

Íze az általunk jól ismert savanyú káposztához, kicsit a csalamádéhoz hasonlít, csak éppen jóval fűszeresebb. A káposzta nincs legyalulva, kínai kelből készítik és a levelek nagyobb darabokban vannak hagyva. Tradícionálisan chilivel készítik és fokhagymával, gyömbérrel és egyedi ízlés szerint még más fűszerekkel is ízesítik. Összességében egy csípős, fűszeres savanyú káposztához jutunk, amit elsősorban rizshez és tojáshoz javasolnak, valóban megállja a helyét köret mellett magában is, de nekünk úgy tűnt, hogy minden olyan ételhez illik, amihez savanyúságot ennénk.

Igen, megszerettük! A kimchi fincsi:), nagyon ízlett nekünk, úgyhogy rá is kerestem egy házi receptre és el is fogom készíteni. Beszámolok majd a remélhetőleg jó eredményről és a bevált receptről.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése