2014. július 25., péntek

Megérkezett a nyers indián saláta

* gluténmentes * laktózmentes *  vegán * nyers* saláta


A múltkor beszámoltam egy igazi indián salátáról és ígértem, hogy mutatok egy nyers változatot is. Tulajdonképpen a vadrizs kihagyásával vagy lecserélésével máris megkapjuk a végeredményt, utána már csak a fantáziánk szab határt, elvehetünk vagy hozzátehetünk hozzávalókat, érdemes többféleképpen is kipróbálni. Én most az elsőre kipróbált egyszerűen elkészíthető lilakáposztás variációt mutatom, ami ízvilágában és látványra is tök’ jól visszaadta a „eredeti indiános” élményt, nem is tudtunk sokáig gyönyörködni benne, mert nagyon gyorsan elfogyott. Ki kell még emelnem, hogy a lilakáposzta törzsfőnöki dicséretet érdemel, annyira tökéletesen helyettesítette a vadrizst, sőt még a színre is jár egy pipa, így aztán tényleg nagyon harmonikus salátát hozott össze a többiekkel.J

Hozzávalók:

Almaecetes salátaöntet:
6 evőkanál almaecet
1/4 bögre édesítőszer
3/4 bögre (repce)olaj
só, bors

Saláta:
1/4 lilakáposzta nagylyukú reszelőn lereszelve, besózva
1 répa gyufaszálra aprítva
1 maroknyi zsenge bébi zöldborsóhéj felszeletelve
2 újhagyma felkarikázva
1 paradicsom felkockázva

Elkészítése:

A salátaöntethez mindent összekeverünk egy tálban és legalább 1 órára hűtőben hagyjuk pihenni. (Az öntet 10 napig eltartható.)
Ezután egy nagy keverőtálba borítjuk és alaposan, de finoman összeforgatjuk a többi hozzávalóval. A legjobb, ha 1 órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
A salátára ráborítjuk az öntetet, újra jöhet egy kis összeforgatás és kész, vagy lehet az előző pihentetéseket kihagyni és az egészet együtt pihentetni 1 órán át, így gyorsabb és egyszerűbb.


Egészségetekre váljék!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése