Lehetséges-e és tényleg finom-e a vegán-nyers majonéz tojás és tejföl nélkül?
Lehetséges és eszméletlenül finom, tökéletesen helyettesíti az általánosan
ismert változatát. Az avokádó már eleve finom, már csak egy kicsit fűszerezni kell
és kész is a majonézek legegészségesebb és legfinomabb változata. Ezek után
ugyanúgy használhatjuk, mint egyébként, én most káposztasalátához adtam és tényleg isteni lett.
Hozzávalók:
1 nagy érett avokádó húsa
1 kiskanál mustár
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál édesítőszer (agave szirup, juharszirup, méz stb.)
só, bors
extra szűz olívaolaj (opcionális)
Elkészítése:
Kétféleképpen
keverhetjük simára az összetevőket. Az egyik a turmixgépes verzió,
de valószínűleg szükséges lesz a turmixgép mozgatása, forgatása, hogy a masina össze tudja dolgozni
a hozzávalókat. Ezért én nem is bajlódom ezzel, hanem kislyukú reszelőn „lereszelem”
az avokádót, ezzel már kész is az avokádókrém, amit aztán ízesítek a fentiek
szerint., egyébként pont úgy, mintha "rendes" majonézt készítenék. Keverem, kavarom és bizonyára rusztikusabb lesz a mártás, mint a tökéletesen
selymesre turmixolt változat, de ez teljesen természetes és nagyon jó.
Forrás: http://www.rawfoodforlife.org/avocado-mayonnaise.html
Egészségetekre váljék!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése