2014. május 27., kedd

Avokádó majonéz

* gluténmentes * laktózmentes * nyers * vegán * szósz/mártás


 
Lehetséges-e és tényleg finom-e a vegán-nyers majonéz tojás és tejföl nélkül? Lehetséges és eszméletlenül finom, tökéletesen helyettesíti az általánosan ismert változatát. Az avokádó már eleve finom, már csak egy kicsit fűszerezni kell és kész is a majonézek legegészségesebb és legfinomabb változata. Ezek után ugyanúgy használhatjuk, mint egyébként, én most káposztasalátához adtam és tényleg isteni lett.  

Hozzávalók:
1 nagy érett avokádó húsa
1 kiskanál mustár
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál édesítőszer (agave szirup, juharszirup, méz stb.)
só, bors
extra szűz olívaolaj (opcionális)

Elkészítése:
Kétféleképpen keverhetjük simára az összetevőket. Az egyik a turmixgépes verzió, de valószínűleg szükséges lesz a turmixgép mozgatása, forgatása, hogy a masina össze tudja dolgozni a hozzávalókat. Ezért én nem is bajlódom ezzel, hanem kislyukú reszelőn „lereszelem” az avokádót, ezzel már kész is az avokádókrém, amit aztán ízesítek a fentiek szerint., egyébként pont úgy, mintha "rendes" majonézt készítenék. Keverem, kavarom és bizonyára rusztikusabb lesz a mártás, mint a tökéletesen selymesre turmixolt változat, de ez teljesen természetes és nagyon jó.

Forrás: http://www.rawfoodforlife.org/avocado-mayonnaise.html

Egészségetekre váljék!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése