2014. május 2., péntek

Eri kedvence

* gluténmentes * laktózmentes * nyers * vegán * saláta


Eri szintén nagy salátabarát. Szereti a jól bevált recepteket, van néhány a tarsolyában és az egészséges, finom kedvenceit bármikor örömmel asztalra varázsolja. Egyik ilyen egyszerű, de nagyszerű választottja a répa-lilahagyma-alma-uborka-saláta mix öntettel. Az öntetet pedig egy almaecetes, olívaolajos, fokhagymás, bazsalikomos, cukros, sós és mézes mustáros keverék, ahol a méz és mustár aránya kb. 1:2. Sőt, ő a mézes mustárnak annyira nagy rajongója, hogy simán elrugaszkodik az általános felhasználási módozatoktól, azaz nem csak salátára önti, hanem simán beleteszi palacsintába, keveri zöldséghez, mogyoróhoz vagy tortilla chipset mártogat bele.
A mézes mustáros öntet szerintem is nagyon finom és nagyon sokféle salátához illik. Eri salátájában így az is jó, hogy igazából egy alaprecept és simán variálható ezerféleképpen, az éppen otthon megtalálható zöldségekből, amire aztán zuttyanthatjuk a Méz&Mustár öntetet.
Mi nagyon szeretjük az Eri-féle joker salit. Nézzünk akkor egy konkrét variációt.

Hozzávalók:
fél lilahagyma
2 közepes répa
2 marék salátalevél (pl. római saláta)
kisebb káposzta negyede
fél pritamin paprika
2-3 paradicsom
só, bors,
M&M öntet: 2 evőkanál méz vagy más édesítőszer + 4 evőkanál mustár + 1 evőkanál olivaolaj

Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk és megpucoljuk, majd felkarikázzuk / felkockázzuk / felaprítjuk. Mindent finoman összeforgatunk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és rálöttyintünk az M&M öntetet.

Egészségetekre váljék!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése